onsdag 27 augusti 2008

Målning....

Mitt egna stora projekt för sommaren var att måla fasadvirket.... nu är det inte riktigt sant att säga var... för det är på alla sätt ett pågående projekt.
Jag är välsignad med otroligt underbara föräldrar som dessutom äger skog och därifrån kommer allt virket. Det höggs ner i tidig vår, sågades upp och sen har det legat och torkat hela våren.

När det kommer till oss slipar vi av brädorna grovt sen snesågas de i underkant som sen får stå i olja och dra en halvtimma. Grundmålning kommer sen och första täckmålning. Andra täckmålning blir när allt har kommit upp på huset.....

Tur att det finns roller..... för det blir många brädor..... (roller fungerar fint för att få på färgen sen får man klart arbeta in det med pensel)


Sambon snickrade ihop dom här fina bockarna för att det skulle gå smidigare.



Men när jag hade 130 brädor klara så hämtade vi en omgång till så jag har den här högen att plöja mig igenom.

Ett ganska enformigt jobb men det är så kul för nu kan man börja ana hur fint det blir!!!!

Ha det bra allihop, KRAM!

3 kommentarer:

Lina sa...

Det kommer att bli jätte fint! Då vet du vad du skall göra i höst!

Inne o uteliv sa...

Tack snälla för din kommentar.
Det är jobbigare än man kan tro att måla. Men resultatet visar sig snabbt så det är bra. :) Du ser ut att ha jobb ett tag framöver. Ska bli spännande att se när du är klar.
Ha det så bra!
Kram Åsa

Cin sa...

Vi har också målat i sommar, och det har inte varit lätt när man har vädret som bestämmer en hel del. Fördelen med att måla ny panel är att det mesta jobbet kan man göra under tak. :)
Sen är inte målning så tråkig om man bara har sällskap och lite musik.
Kram Cin.