måndag 14 januari 2008

Starten på det nya året...

... blev helt ok. Sista veckan har jag varit i Egypten med sambon och hans familj. Lite kallare än vi trodde men skönt. Har legat på stranden hela dagarna och lapat sol.

Med den här vyn hela dagen kan man inte klaga, vi bodde på s.k. "all inculsive" så vi hade fri servering till solstolen hela dagarna, mat och dryck så mycket vi orkade!

Den enda dagen vi tog ledigt från stranden åkte vi på jeepsafari rakt ut i öknen och hälsade på i en beduinby. Kul att se hur dom bor, klappa en dromedar och njuta av öknen. På sitt sätt mycket vacker och lockande, även om jag fortfarande tycker att gula rapsfält är det vackraste.

Här hemma har vi inte hunnit så mycket med huset mellan sambons magsjuka och resan, men så fort vi kom hade landat och sovit lite så kröp sambon upp på taket och la lite läkt till och i gårkväll släpade vi upp åtminstone 500 takpannor, det känns i ryggen......

En bild från igår.

Jag har fått utmaning från både från Guldkorn i min vardag och från Mitt Lusthus att skriva ner 7 sanningar om mig själv, så här kommer dom....

1.

Jag är extremt mörkrädd och kunde inte va själv i huset första månaderna... (kan hantera det men har en puls på 190..)

2.

Jag löser melodikrysset varje lördag med hjälp av mamma och pappa vi ringer till varandra när det blir klurigt.

3.

ÄLSKAR chokladpudding med vispad grädde, fast grädden ska vara osötad.

4.

Saltar antagligen för mycket på allt jag äter, har sug efter salt som andra efter sött.

5.

Jag är en ganska lat person som lätt kan lägga allt åt sidan för att tex läsa en tidning eller ligga på soffan utan att egentligen få dåligt samvete för det. En ganska skön egenskap eftersom jag aldrig stressar ihjäl mig men ibland skulle man vilja vara lite driftig iallafall.

6.

Jag kan hålla föredrag och utbildning inför hundratals människor men jag har svårt för att fråga någon på stan om vägen...... (analysera den ni!!)

7.

Vill jag lyxa till det när jag är på krogen dricker jag en Guinness, mumma. Men helst ska det va en Guinness på Irland, för som dom säger, Guinness don't travel.....

Så.. det va 7 sanningar om mig, jag tänker nog inte skicka utmaningen vidare eftersom jag som många andra upptäckt att dom flesta nog ändå blivit utmanade redan.

Ha en bra måndag!!

Kram

8 kommentarer:

latara sa...

Välkommen tillbaka!

Vilka läckra bilder du tog på semestern, de ser ut att vara hämtade ur en resekatalog! Speciellt andra bilden uppifrån är så vacker; jag lär knappast vara ensam om att känna ett sug efter att åka till Egypten… *ler*

Att läsa bloggares avslöjanden om sig själva är alltid lika kul, inte minst när man fnissar igenkännande! Här har du en till som är mörkrädd (huset utkylt för att pelletsbrännaren stannat? Well, är det mörkt ute får det vara kallt, jag vill INTE gå ner i otäcka källaren där det kan finnas monster och spöken), som älskar chokladpudding med osötad grädde (sötad grädde blir för mycket och förtar lite av puddingens smak, eller hur?) och som saltar på tok för mycket.

Vad märkligt att du kan tala inför så många men har svårt för att prata med en ensam okänd..! Det var något att grubbla över ;-)

Stor kram!

Karin

Lilla Blanka sa...

Åh Egypten ser härligt ut...! Jättefina o lockande bilder :)
Vill åka dit nu med en gång hihi
Ha en bra kväll!
Mia

Cin sa...

Vad härligt det både låter och ser ut på bilderna!! :)
Alltid kul att läsa de där sanningarna. Kan du fortfarande inte vara endam hemma utan en puls på 190? Jag är också mörkrädd, men klarar mig bra i skogen så länge jag slipper gå ut!

Guldkorn i min vardag! sa...

Välkommen hem vilken trevlig semester! Du klara utmaningen med glans. -Ja ni har då mycke jobb framför er men det måste vara underbart att planera.
Ser fram emot fortsättningen, har länkat dig om det är ok?

cicci sa...

Åh så härligt du verkar ha haft det ! Blir avundsjuk! vad heter affären som ni hitatt och vart ligger den låter som något man borde besöka!
kram cicci

Cin sa...

Hmm... Har tyvärr inga bra tips på att klara av mörkret mer än att man vänjer sig. Jag är ensam till och från eftersom sambon är ute och reser i jobbet. Så nu har jag inga bekymmer att styra tanken istället för att tanken styr mig. Man inbillar sig ungefär 100% av allt man är rädd för, eller hur!?! :)
Jag har börjat söka upp saker som låter konstigt (eller som man inbillar sig låter en massa). Har man hittat den där dörren som står och slår eller hittat katten lekandes med något, så känns det bättre igen. Sen hjälper det faktiskt att ha sällskap av våra två katter, för då är man ju faktiskt inte ensam!

Vet inte om detta hjälper dig, men jag hoppas du klarar detta galant efter några gånger hemma själv. Jag hejjar på dig!

Kram Cin.

Lilla Blanka sa...

Hej..! Nu är jag helt snurrig..hihi, det var så många som frågade om mitt tyg-tryck så nu kommer jag inte håg vilka jag svarat och mailat...om jag inte svarat så kommer beskrivning här:

Jag hittade en bild på nätet som jag tyckte var fin och så printade jag ut det
på ett speciellt transferpapper ("t-shirt-papper"). Finns på de flesta ställen där de säljer skrivare och även Claes Ohlson, JULA mm
Sedan när man skrivit ut bilden (obs! tänk på att spegelvända den om det te x är text på)
så är det bara att värma på den på tyget med hjälp av ett strykjärn. Lätt som en plätt!
Lycka till!
Kram
Mia

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallå där hur går det med renoveringen? Titta in till min sida jag har en utmärkelse till dig!
Kramar & snöflingor
Ulla-Bella