måndag 17 december 2007

Svanen Svensson

Snart är julen här bara en vecka kvar. Tyvärr har snön inte kommit som vanligt, men man har ändå försökt att få lite julkänsla. Tre tända ljus i adventljusstaken räcker längre än man tror.

Ett tecken på att kylan inte riktigt har kommit är att Svanen Svensson bor kvar ute på vår åker. Han kom i november tillsammans med några hundra gåsakusiner, men dom har dragit vidare och nu är det bara Svensson och hans fem tonårsslynglar kvar!


Så här såg det ut i november när dom gick och njöt i solen.


Skulle vara fint att fästa röda rosetter på alla svanarna såhär inför julen men jag tror att dom är rätt svåra att komma nära, eller vad tror ni???

I dagarna ska jag äntligen få hem granen, det brukar vara väldigt högtidligt när jag och sambon ger oss ut i mina föräldrars skog med bågasågen i högsta hugg. Jag hoppas bara att vi slipper gå i ösregn som förra året, då liknade vi två dränkta katter när vi väl kom hem med vår lilla gran!

Hoppas att ni alla får en underbar måndag och kom ihåg att om en vecka kommer tomten!!!!

Kram

3 kommentarer:

Lina sa...

Skånskan flödar...! Harligt! Vilka bilder! Nästan som i Selma Lagerlövs bok!! Ha en bra dag!!

latara sa...

Jösses, vad många fåglar..! Fint!

Hi hi, jo du, människor förändras verkligen när de blir äldre. En gång i tonåren följde jag med morfar hem till hans vänner. De var ett äldre par som bodde i en söt liten stuga och jag gick runt och kikade. Plötsligt får jag syn på ett foto föreställande en riktig pudding, alltså en jättesnygg kille.

-Oj, VEM är det här? Han är så snygg! utbrast jag.

-Det är jag... svarade den gamle mannen då och såg lite snopen ut. Det fanns inga som helst likheter mellan den snygging han varit en gång i tiden och den gamling han sedan blev.

Kram på dig!

Karin

annkierix sa...

Haha..skrattar för mig själv ev en inre sym när jag ser så många svanar med röda sidenband.

Så vackra bilder..men jag håller med inte är det någon julstämning inte...och inte i Stockholm heller...bara kallt
Må nu så gott och kram A-C